Till innehåll på sidan

Länets största yrkesmässa för elever!

Yrkesdagen är en myllrande mötesplats för yrken, branscher och skolor. Besökarna kan testa olika yrkeskopplade aktiviteter och utforska vad de själva är bra på. Målet är att fler ungdomar i Kronobergs län ska välja gymnasieprogram som de trivs med och klarar av.

Yrkesdagen genomförs nästa gång i september 2024 i konserthuset i Växjö. Evenemanget riktar sig till skolelever – men alla nyfikna är välkomna! Det är fri entré. 

Öppettider 2024:
Datum och tider kommer

Varför är yrkesdagen viktig?

Färre elever tar sin gymnasieexamen. Färre söker yrkesprogram. Arbetsgivare har svårt att hitta personal. Visst låter det dystert. Men – det går att vända utvecklingen. I Kronobergs län finns en stark tradition av envishet och uppfinningsrikedom. Utmaningar möts med lösningar. Yrkesdagen Kronoberg är en del av det arbetet.

På Yrkesdagen får besökarna lära sig om yrken som de kanske inte ens visste fanns. De får koll på länets tongivande branscher och vilka bristyrken som finns nu och i framtiden. Yrkesdagen inspirerar besökarna till nya funderingar om arbetslivet och utmanar fördomar om tjejers och killars yrkesval.

Bakom Yrkesdagen Kronoberg står Region Kronoberg och Växjö kommun.